August 25, 2023

Zó leuk was het!

De twintigste editie van dé Winterfair zit erop en wat hebben we genoten! Zeven dagen lang kwamen Margriet-lezeressen uit het hele land naar de Brabanthallen in Den Bosch om zich onder te laten dompelen in de sfeer van de feestdagen.

‘Op een wolkje nagenieten’

De twintigste editie van dé Winterfair was een groot feest. Ook Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen blikt terug op een fantastische editie: “Wat een geweldige jubileumeditie van dé Winterfair. Het was een groot succes. Ik zit voorlopig nog op een wolkje na te genieten. Na twee jaar is het heel fijn om zo veel bezoekers en zo veel positieve reacties te mogen ontvangen!”

Bekende artiesten en auteurs

Tijdens dé Winterfair kwamen veel verschillende bekende artiesten langs in het Margriet Theater voor spetterende optredens. Onder anderen Brownie Dutch, Erik Mesie, Henk Dissel, Charly Luske, Ben Cramer, Gerard Alderliefste, YORI en Ria Valk namen het publiek mee tijdens hun feestelijke optredens. En in het Margriet Huis kwamen artiesten en bekende auteurs langs voor knusse huiskamerconcerten en boeiende interviews. Zo kwamen onder anderen auteurs: Marion van de Coolwijk, Dana Smit, Marian Mudder, Janneke Siebelink, Margôt Ros en Jeroen Kleijne, Linda Jansma, Nadine Barroso en Dieuwertje Blok langs om te vertellen over hun boeken.

Wist je dat…

…Er tijdens dé Winterfair wel 65.000 bezoekers naar de Brabanthallen in Den Bosch zijn gekomen om te shoppen, te genieten van lekker eten en drinken, te swingen bij optredens van bekende artiesten en zelf aan de slag te gaan tijdens workshops? Hiervoor waren de Brabanthallen versierd met 2,5 kilometer (!) aan prikverlichting. Op de Fair is meer dan 10.000 liter koffie geschonken en er werden meer dan 13.000 broodjes verkocht. En naast al die broodjes was ook het Frietje Margrietje in trek. Om het ultieme feestdagengevoel te krijgen stonden er 250 kerstbomen op Margriet Winterfair, die na het evenement allemaal worden hergebruikt.

Geluksmoment

Op de laatste Winterfair-dag zijn maar liefst 1.000 kamerplanten gedoneerd aan Quiet Community Den Bosch. Groen-expert Romeo Sommers overhandigde de groene geschenken aan Quiet Community Den Bosch-oprichter Geertje Cousin, die ten goede komen aan Bosschenaren die in armoede leven. Met als intentie om ook juist hen een geluksmoment te bieden tijdens de feestmaand. Cousin is erg blij met dit initiatief. “Een groen geluksmomentje geeft warmte en gezelligheid in huis. Super dat ook onze members dit groene geluksmomentje gegeven is. En met als kers op de taart een gevulde Winterfair-tas. Heel erg bedankt Romeo, Margriet en Brabanthallen.”

Ben jij er dit jaar (weer) bij?

Ook dit jaar worden de Brabanthallen weer omgetoverd tot het gezelligste en grootste indoor winterfeest van Nederland. Laat je van 24 t/m 30 november betoveren door sfeervolle decoraties en sprankelende lichtjes die je in een wereld van warmte en gezelligheid onderdompelen. Vanaf 14 september start de voorverkoop. Ben jij erbij?

Aftermovie dé Winterfair 2022

Benieuwd naar de aftermovie van Margriet Winterfair 2022? Bekijk ‘m via deze link.