Schrijf je in voor de nieuwsbrief >
Kom gezellig naar Dé Winterfair van 19 t/m 25 november 2021 Dé Winterfair: 19 t/m 25 november 2021
Home - feestmaand inspiratie - Zó weet je welke parfum bij jou past

Zó weet je welke parfum bij jou past


De feestmaand komt eraan! De tijd van gezelligheid, lekker eten en…elkaar verrassen met cadeautjes. Staat een nieuw geurtje ook bij jou op jouw verlanglijstje? Grote kans, want van parfum wordt bijna iedere vrouw blij. Het ideale cadeau dus. Maar hoe weet je welk geurtje je moet kiezen?

Wij geven je 4 tips.

Tip 1: welk type persoon ben jij?

Jouw persoonlijkheid zegt ook iets over welk geurtype je bent.

  • Ben je een buitenmens en geniet je van de natuur? Grote kans dat frisse geuren met een accent van bijvoorbeeld appel en vijg goed bij je passen.
  • Romantische types kiezen voor zoete, warme, diepe geuren. Denk aan parfums met accenten van bloemen of vanille. Een goed voorbeeld hiervan is de eau de toilette Alyssa Ashley White Musk
  • Ben je sportief? Kies dan voor een neutrale geur. Parfums met accenten van dennen, zeezout en citrus bijvoorbeeld.
  • Voel jij je graag extra vrouwelijk? Dan kan je denken aan een meer mysterieuze, sensuele geur. De Eau de Cologne van Alyssa Ashley Musk is dan een goede keuze.

Ook de seizoenen spelen een rol in de geur die bij je past. Kokosnoot en zijn frisheid herinneren ons aan de zomer terwijl kaneel en kruiden, met hun diepte, doen denken aan Kerstmis en dus aan de winter. Hou jij meer van de zomer? Kies dan voor frisheid in je parfum. Ben je meer een winters type, denk dan aan een wat diepere geur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alyssa Ashley (@alyssaashleyofficial)

2. Passend bij jouw humeur

Misschien dacht je dat je in de zomer een andere geur moet dragen dan in de winter. Dat is toch niet helemaal waar. De keuze voor parfum is persoonlijk. Het heeft dan ook veel meer te maken met jouw gemoedstoestand dan met het weer. Tijdens de koudste dagen van de winter kan een zomerse geur je juist energie geven en doen glimlachen. Hetzelfde held voor een lentedag; je kunt dan juist behoefte hebben aan een warmere geur. Heb je de luxe om te kiezen voor twee type geuren dan ben je op alles voorbereid!

3. Kijk naar de kleur

We ruiken niet alleen met onze neus maar ook deels met onze ogen. Ja echt! Een bepaalde kleur kan namelijk een bepaalde geur oproepen. Denk maar aan groen, dat doet denken aan de natuur.
Ook de kleur en vorm van de parfumflesjes spelen een rol bij de keuze. Het ontwerp van de flesjes wordt zorgvuldig bepaald aan de hand van het karakter van het betreffende parfum. Spreekt het ontwerp en kleur van het flesje je aan? Grote kans dat je de geur ook lekker vindt.

4. Test test test

In de parfumerie winkel krijg je de geuren vaak op een stukje papier gespoten om te kunnen ruiken. Een goed begin en zeker een goede optie als voorselectie. Heb je daarna een geur uitgekozen, probeer die dan eerst nog even uit op je huid. Zorg dat je geen andere parfum of sterk ruikende deodorant of zeep draagt. Spray de parfum op je hals of pols maar wrijf daarna niet over de geur. Even afwachten en…beoordelen maar.

Kom je er in de winkel toch niet helemaal uit? Vraag een proef-flaconnetje mee, dan kan je het thuis een aantal keer gebruiken in je dagelijks leven en als het bevalt alsnog die prachtige fles als cadeau vragen!

In samenwerking met Alyssa Ashley/Musk

Ook interessant?