Home - tips voor de feestmaand - Zelf maken: de leukste kerstversiering

Zelf maken: de leukste kerstversiering

zelf maken
Leuk om te doen én goed betaalbaar: zelf je kerstversiering maken! Van kerststerren tot kransen, met deze zelfgemaakte kerstdecoratie kom je gegarandeerd in de kerstsfeer. Wij laten je 5 kerstversieringen zien die eenvoudig zelf te maken zijn. Op naar een feestelijk kersthuis!

1. Zelfgemaakte kerststerren

Deze sterren kunnen eigenlijk de hele winter blijven hangen. Voor het raam of op een spiegel, met deze versiering waan je je direct in een winterwonderland.

Dit heb je nodig: 

  • sneeuwsterrenpatroon, deze kun je hier downloaden
  • patroontekenpapier of wit bakpapier (dun papier)
  • potlood
  • schaar
  • pritt stift

Zo maak je de sneeuwsterren:

Download het sjabloon, print ze en knip ze uit. Knip vierkanten uit het dunne witte papier. Het leukste is om dit in verschillende formaten te doen. Bijvoorbeeld: groot 30×30 cm, middel 10×10 cm, klein 5×5 cm. Vouw elk vierkant als volgt: 1x dubbel, dan weer dubbel, zodat er een kleiner vierkant ontstaat. Vouw dan het vierkantje dubbel tot een driehoek.

Leg het patroon op het driehoekje en neem met potlood het patroon over. Knip het motief uit (het grote patroon voor het grootste driehoek etc.). Vouw voorzichtig de ster open. Plak ’m met een klein beetje pritt stift op de hoeken op het raam. Doe dat met elke ster. Voilà, klaar is je winterse raam!

zelf doen

2. Sprookje in een potje

Je kent ze vast wel, kerstballen met een kersttafereeltje erin. Zó leuk! Je maakt ze eenvoudig zelf.

Dit heb je nodig:

  • Glazen potje met een deksel
  • Kerst decoratie
  • Glitters of nep sneeuw
  • Lijmpistool
  • Touw

Zo maak je het:

Misschien heb je nog wel ergens een klein glazen potje met deksel, anders vind je deze zeker in een kringloopwinkel!
Verzamel daarnaast ook wat kerstdecoratie zoals kleine kerstboompjes, sterretjes of miniatuur poppetjes zoals een hertje of engeltje.
Houd er rekening mee dat de decoratie klein genoeg moet zijn om in het potje te passen.

Plak het materiaal op de bodem van de pot vast met een beetje lijm, druk dit goed aan en laat drogen.

Doe daarna wat nep sneeuw in het potje, draai de dop weer op de pot, knoop een touwtje om het potje en klaar is je kersttafereeltje!

zelf maken

3. Fles wordt kandelaar

Voor de meeste zelfmaak-versieringen kun je gebruik maken van materiaal dat je anders weg zou doen. Wat dacht je van deze leuke kandelaars, gemaakt van lege flessen?

4. De mooiste kerstkransen

De mooiste kerstkransen maak je zelf. Op Margriet.nl vind je werkbeschrijvingen van verschillende type kransen om zelf te maken. Kies je voor traditioneel of iets moderns?

Of ga je voor een krans van eucalyptus-blad?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Maak een krans met Eucalyptus. Deze krans maakte ik als cadeautje. Hoe maak je dan zoiets? Basically a whole lot of frummelen. —> swipe voor video. . Benodigdheden:. – Metalen Ring 30cm @dilleenkamille. – Eucalyptus. – Gipskruid. – Mini Led lampjes 2 meter. – Schaar. – Touw (groen ijzerdraad is ook handig). . Als je gaat maken. Veel plezier! Heb je vragen? Let me know. Ik help je graag. . Hey!!! Deze krans maakte ik als cadeautje. Hoe maak je dan zoiets? Basically a whole lot of frummelen. —> swipe voor video. . Benodigdheden:. – Metalen Ring 30cm @dilleenkamille. – Eucalyptus. – Gipskruid. – Mini Led lampjes 2 meter. – Schaar. – Touw (groen ijzerdraad is ook handig). . Als je gaat maken. Veel plezier! Heb je vragen? Let me know. Ik help je graag. . #blurrybutcute #diyfriday #diyhomedecor #diycrafts #diychristmasdecor #diychristmasgifts #diychristmaschallenge #diychristmasdecorations #flatlayfridiy #christmasdiy #kerstdiy #diykerst #dilleenkamille #intratuin #christmasdecor #christmasgift #fridaydiy #intratuinvoorschoten #ikson #iksonmusiccredit #liefsvanfleur #pickmotion #xmaswonders

Een bericht gedeeld door Liefs Van Fleur – Fotograaf (@liefsvanfleur) op

5. Lekker en mooi

Dat koekjes niet alleen lekker zijn, dat bewijst deze krans van kerststerren wel. Deze is namelijk niet bedoeld om op te eten maar om als decoratie te gebruiken in je kersthuis.

Wist je trouwens dat je op De Winterfair ook de leukste kerstdecoraties kunt maken? Tijdens de workshops ontdek je hoe je eenvoudig en snel zelf de leukste dingen maakt voor in jouw kersthuis. Het overzicht van alle workshops én de inschrijflink staat in het najaar op deze site.

Bron: Margriet.nl

Beeld: Pexels | Margriet.nl

Ook interessant?