Bestel nu tickets met korting!
Home - Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Update

Gaat De Winterfair 2021 nog wel door ondanks de corona-situatie in Nederland?

Ja, het streven van de organisatie is dat De Winterfair nog steeds doorgaat van 19 t/m 25 november. De organisatie houdt uiteraard de ontwikkelingen rondom corona goed in de gaten, volgt de richtlijnen van de overheid en organiseert enkel en alleen De Winterfair als dit veilig kan voor de bezoekers, het personeel, de exposanten en leveranciers.

Wat gebeurt er met mijn kaarten als De Winterfair toch niet door kan gaan?

Mocht de organisatie tot het besluit komen om De Winterfair te annuleren, dan word je hiervan uiteraard op de hoogte gebracht. De kaarten worden dan doorgezet naar de volgende editie of je kunt ervoor kiezen om je geld terug te krijgen.

Over De Winterfair

Wat is De Winterfair?

De Winterfair is het allerleukste dagje uit voor vriendinnen. Tijdens Dé Winterfair 2021 kom je helemaal in de feestmaand-stemming:

 • kom inspiratie opdoen voor de ultieme feestoutfit bij de sprankelende modeshows.
 • maak zelf de leukste kerstdecoraties tijdens de interactieve workshops
 • lekker swingen bij optredens van bekende artiesten in het theater
 • samen heel veel shoppen
 • kom live luisteren naar interviews met schrijvers en columnisten
 • ontdek de lekkerste recepten in het Kooktheater

Waar en wanneer is De Winterfair

De Winterfair vindt plaats van vrijdag 19 t/m donderdag 25 november in de Brabanthallen, Diezekade 2, 5222 AK 's-Hertogenbosch

Wat zijn de openingstijden van De Winterfair?

De Winterfair vindt plaats van vrijdag 19 t/m donderdag 25 november 2021 in de Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch. De reguliere openingstijden van de Winterfair zijn van 10.00 t/m 18.00 uur. Voordat je een bezoek aan de Winterfair brengt is het fijn om alvast warm te beginnen met een lekker kopje koffie, vandaar dat we al vanaf 09.30 uur geopend zijn.

Waar kan ik iets eten en drinken?

Verspreid over Dé Winterfair zijn diverse cateringpunten aanwezig. Geniet lekker van een uitgebreide lunch of een gebakje bij de koffie.

Waar kan ik informatie vragen tijdens Dé Winterfair?

Bij de Informatiebalie in de centrale hal staan medewerkers klaar om alle vragen te beantwoorden. Je kunt hier tevens terecht voor het melden en afgeven van gevonden voorwerpen. De Informatiebalie is tot 18.00 uur geopend. In de centrale hal vind je ook de Blauwe Engelen, deze medewerkers helpen je graag met je vragen.

Ik heb iets gekocht bij een stand, maar het product is kapot. Wat nu?

Via dewinterfair.nl kun je de lijst van standhouders bekijken. Je kunt dan contact opnemen met de standhouder met wie de koop is gesloten. Dé Winterfair is niet verantwoordelijk voor ondeugdelijke aankopen, we verwijzen je hiervoor naar de standhouder.

Waar kan ik terecht voor gevonden voorwerpen?

Tijdens Dé Winterfair kun je terecht bij de Informatiebalie. Na Dé Winterfair proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Uiteraard blijft het zaak om tijdens De Winterfair je eigendommen goed in de gaten te houden. Laat tassen niet onbeheerd staan, maar geef deze af bij de Tassenstalling. De Winterfair is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade aan persoonlijke bezittingen. Na De Winterfair kan je contact opnemen met DPG Klant Contact Centrum, via tel. 088-550 0114 (lokaal tarief). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00-21.00 uur.

Is er EHBO aanwezig?

Voor (kleine) ongelukjes en andere ongemakken is er een EHBO-post in hal 8 van de Brabanthallen.

Wat zijn de huisregels Dé Winterfair 2021

 • Toegang tot Dé Winterfair is uitsluitend mogelijk met een geldig Corona Toegangsbewijs. Klik hier voor de officiële regels van Rijksoverheid.
 • Op en rond het evenemententerrein ben je verplicht aanwijzingen te volgen van de organisatie en haar medewerkers.
 • Het is verboden te roken in de Brabanthallen.
 • De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de producten van haar deelnemers.
 • Gebieden buiten de hallen mag je niet betreden en zijn op eigen risico.
 • Huisdieren (m.u.v. hulphonden/(blinde) geleidehonden) zijn niet toegestaan.
 • De toegangskaart of controlestrook dient de hele dag op verzoek van de organisatie getoond te kunnen worden.
 • Het is verboden op en rond locatie folders, flyers of andere zaken te verspreiden en/of interviews/enquêtes af te nemen zonder toestemming van de organisatie.
 • Zonder geldige accreditatie is het verboden om te fotograferen, filmen en het maken van (andere) geluids-, en/ of beeldopnamen van Dé Winterfair. De organisatie zal op straffe hiervan de apparatuur in beslag nemen en aanvaardt voor het in bewaring nemen hiervan geen enkele aansprakelijkheid.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor verlies en/of diefstal en enige vorm van schade aan eigendommen en/of gekochte goederen van de bezoekers.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor om jassen en tassen te controleren.
 • Op locatie worden beelden en geluidsopnames gemaakt. Aanwezigen stemmen in met de openbaarmaking hiervan. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
 • Het is verboden voor bezoekers jonger dan 18 jaar alcoholische dranken te kopen, aan te nemen of te nuttigen.
 • In situaties waarin de huisregels niet voorzien, beslist de organisatie.

Mag ik een boodschappentrolley meenemen naar Dé Winterfair?

Wij willen je vragen het gebruik van boodschappentrolleys zo veel mogelijk te beperken, zodat andere bezoekers hier geen hinder van ondervinden. Op Dé Winterfair is een tassenstalling waar je voor € 1 je tassen in bewaring kunt geven.

Tickets

Is het mogelijk een hotelovernachting bij de boeken?

Vanaf 4 oktober is het mogelijk vouchers voor een hotelovernachting te bestellen via de ticketshop.

Wat gebeurt er met mijn tickets als De Winterfair niet doorgaat?

Het streven is dat Dé Winterfair doorgaat. Mocht het evenement geannuleerd worden als gevolg van de Covid-19 situatie in Nederland, dan worden je tickets doorgezet naar de volgende editie of kun je ervoor kiezen om je geld terug te krijgen. Hiervoor volgt nader bericht als deze situatie zicht voordoet.

Is het mogelijk om tickets aan de deur te kopen?

Ja, de prijs die je dat betaalt is €20,95

Wanneer start de kaartverkoop?

Vanaf 8  september 2021 zijn tickets te koop voor abonnees en niet-abonnees via dewinterfair.nl/bestellen

Wat is de prijs van een ticket?

Een ticket voor De Winterfair kost €20,95 Tot en met 17 oktober krijg je te hoogste korting en betaal je € 15,95 ipv € 20,95. Abonnees van Margriet en Libelle krijgen extra korting op tickets. De informatie hierover ontvang je bij je tijdschrift in een brief. Per order betaal je €2,95 servicekosten Bestel je tickets eenvoudig online.  

Zijn er dit jaar VIP-kaarten te koop voor Dé Winterfair?

Ja, die zijn te koop. Maak je bezoek aan Dé Winterfair nóg specialer en laat je als exclusieve VIP in de watten leggen voor € 51. Er zijn maximaal 250 vipkaartjes per dag, dus wees er snel bij. Dit kun je allemaal verwachten:

 • Snelle toegang via de VIP-ingang
 • Inclusief parkeerkaart
 • Speciale VIP-ruimte om in te relaxen
 • Koffiemomentje met Bossche bol
 • Workshop naar keuze (op basis van beschikbaarheid)
 • VIP-lunch
 • Borrelmoment met een hapje en drankje
 • Speciale VIP-tas
 • Gebruik van garderobe en tassenstalling

Mag mijn kind mee?

Kinderen zijn van harte welkom, maar er zijn geen speciale activiteiten voor kinderen. Voor kinderen t/m 2 jaar is de toegang gratis, voor kinderen van 3 t/m 11 jaar betaal je €9,25.

Wat zit er inbegrepen in een VIP-ticket?

Met een VIP-ticket maak je jouw bezoek aan Dé Winterfair helemaal speciaal. Dit krijg je namelijk allemaal als je een VIP-ticket hebt:

 • Snelle toegang via de VIP-ingang
 • Inclusief parkeerkaart
 • Speciale VIP-ruimte om in te relaxen
 • Koffiemomentje met Bossche bol
 • Workshop naar keuze (op basis van beschikbaarheid)
 • VIP-lunch
 • Borrelmoment met een hapje en drankje
 • Speciale VIP-tas
 • Gebruik van garderobe en tassenstalling
VIP-tickets bestel je via de ticketshop.

Bereikbaarheid

Wat kost een parkeerticket bij Dé Winterfair?

Bestel alvast online een parkeerkaart voor €12,50. Let op je parkeerkaart heb je nodig aan het einde van de dag bij het verlaten van het parkeerterrein, je parkeerkaart wordt daar gescand.

Rijden er pendelbussen vanaf het station naar Dé Winterfair?

Jazeker, vanaf treinstation Den Bosch rijden er vanaf 8.30 uur de hele dag gratis pendelbussen naar de Brabanthallen waar Dé Winterfair plaatsvindt.

Hoe reis ik met de auto naar Dé Winterfair?

Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch is per auto eenvoudig te bereiken en ligt op ongeveer 1 uur rijden van Apeldoorn, Amsterdam, Den Haag, Bergen op Zoom, Venlo, Roermond, Rotterdam en Antwerpen. Bezoekers van Dé Winterfair volgen vanaf de snelweg richting ‘s-Hertogenbosch de aanwijzingen op de gele borden naar de parkeerplaats van de Brabanthallen. Bestel alvast online een parkeerkaart voor €12,50. Let op je parkeerkaart heb je nodig aan het einde van de dag bij het verlaten van het parkeerterrein, je parkeerkaart wordt daar gescand.

Reizen met de trein

Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch bevindt zich op loopafstand van het ‘s-Hertogenbosch Centraal station. Vanaf het station rijden vanaf 08.30 uur tot 19.30 uur gratis pendelbussen in ongeveer 5 minuten naar de entree en ze brengen je weer terug naar het station. Om de 5 minuten zal er een nieuwe pendelbus klaarstaan om je naar de Winterfair te brengen.

Corona maatregelen

Hoe kom ik aan een geldig Corona Toegangsbewijs?

Kijk op de site van Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs/hoe-regelen

Heb je een Corona Toegangsbewijs nodig om Dé Winterfair te bezoeken?

Ja, Dé Winterfair is uitsluitend toegankelijk met een geldig Corona Toegangsbewijs. Kijk hier naar de regels.

Is er een testlocatie aanwezig om een coronatest te doen?

Bij de Brabanthallen is geen testlocatie aanwezig, in Den Bosch is wel een testlocatie aanwezig waar je een Coronatest kunt doen om zo een bewijs te hebben waarmee je Dé Winterfair kunt bezoeken.

Programma

Welke artiesten treden op tijdens Dé Winterfair?

Vanaf eind oktober vind op deze website een overzicht van het podiumprogramma.

Wanneer start de online inschrijving voor de workshops?

Vanaf 10 november is het mogelijk om online in te schrijven voor de workshops. Hou de website en je mailbox goed in de gaten, daar houden we je op de hoogte!

Waar kan ik mij online inschrijven voor een workshop?

De link voor het inschrijven komt vanaf 10 november op de website te staan.

Wat zijn de kosten om mij online in te schrijven voor een workshop?

De kosten voor het volgen van een workshop zullen variëren maar maximaal €2 per persoon per workshop zijn.

Uit welke workshops kan ik kiezen?

Het totale workshop-aanbod komt vanaf 10 november op de website te staan.

Voor hoeveel personen kan ik mij online inschrijven voor een van de workshops?

Je kunt voor jezelf een workshop inboeken en voor de personen met wie je naar Dé Winterfair komt.

De tickets zijn online uitverkocht, hoe kan ik nu een workshopplaats reserveren?

Je kunt altijd kijken of er tijdens Dé Winterfair nog een plekje beschikbaar is bij een van de workshops. Helaas kunnen we dit niet garanderen.

Wanneer start de online inschrijving voor de vipworkshops?

Heb je een VIP-ticket gekocht, dan kan je vanaf 8 november al workshops inboeken. Je ontvangt hierover een mail.

Is het inschrijven voor een vipworkshop gratis?

Ja, het inschrijven voor 1 workshop is inbegrepen bij het VIP ticket (op basis van beschikbaarheid). Voor eventuele extra workshops betaal je het tarief van de betreffende workshops.

VIP-tickets

Wanneer ontvang ik de parkeerkaart van het VIP-ticket?

Deze ontvang je per mail op 10 november.

Kan ik allergieën doorgeven voor de lunch van mijn VIP-ticket?

Ja dat kan zeker. Wij horen graag uiterlijk 12 november per mail (via info@margrietwinterfair.nl) welke producten of ingrediënten jij niet mag hebben bij de lunch. Dan zorgen we ervoor dat er voor jou een speciale lunch aanwezig is.

Wanneer start de online inschrijving voor de vipworkshops?

Heb je een VIP-ticket gekocht, dan kan je vanaf 8 november al workshops inboeken. Je ontvangt hierover een mail.

Is het inschrijven voor een vipworkshop gratis?

Ja, het inschrijven voor 1 workshop is inbegrepen bij het VIP ticket (op basis van beschikbaarheid). Voor eventuele extra workshops betaal je het tarief van de betreffende workshops.

Zijn er dit jaar VIP-kaarten te koop voor Dé Winterfair?

Ja, die zijn te koop. Maak je bezoek aan Dé Winterfair nóg specialer en laat je als exclusieve VIP in de watten leggen voor € 51. Er zijn maximaal 250 vipkaartjes per dag, dus wees er snel bij. Dit kun je allemaal verwachten:

 • Snelle toegang via de VIP-ingang
 • Inclusief parkeerkaart
 • Speciale VIP-ruimte om in te relaxen
 • Koffiemomentje met Bossche bol
 • Workshop naar keuze (op basis van beschikbaarheid)
 • VIP-lunch
 • Borrelmoment met een hapje en drankje
 • Speciale VIP-tas
 • Gebruik van garderobe en tassenstalling

Wat zit er inbegrepen in een VIP-ticket?

Met een VIP-ticket maak je jouw bezoek aan Dé Winterfair helemaal speciaal. Dit krijg je namelijk allemaal als je een VIP-ticket hebt:

 • Snelle toegang via de VIP-ingang
 • Inclusief parkeerkaart
 • Speciale VIP-ruimte om in te relaxen
 • Koffiemomentje met Bossche bol
 • Workshop naar keuze (op basis van beschikbaarheid)
 • VIP-lunch
 • Borrelmoment met een hapje en drankje
 • Speciale VIP-tas
 • Gebruik van garderobe en tassenstalling
VIP-tickets bestel je via de ticketshop.

Overige vragen

Zijn er parkeerplaatsen voor invaliden aanwezig?

Er is een beperkt aantal invalidenplaatsen aanwezig, deze kunnen gebruikt worden op vertoon van een officiele parkeerkaart voor invaliden. Deze plekken kunnen niet vooraf gereserveerd worden.

Kan ik mijn tassen stallen?

Heb je zware tassen of wil je niet de hele dag met je tassen rondlopen? De medewerk(st)er van de Tassenstalling neemt de tas(sen) graag in bewaring. Kosten: €1 per tas. Dit is uitsluitend per pin te betalen. Het is niet toegestaan om achter de balie te komen om de tas(sen) te pakken.

Is er een garderobe aanwezig?

Voor € 1,50 kun je je jas ophangen in een bewaakte garderobe bij de ingang van de Winterfair.

Is er een geldautomaat aanwezig?

In de Brabanthallen is geen geldautomaat aanwezig. Bij een aantal standhouders is het mogelijk te pinnen, maar het is verstandig om vooraf voldoende contant geld bij je te hebben. Kom je met de pendelbus? Dan zijn er drie pinmogelijkheden op het station. Ook is er de mogelijkheid om bij de cateringpunten (niet bij de foodtrucks) extra geld bij te pinnen met een maximum van €50.

Hoe ontvang ik Dé Winterfair tas?

Er zijn dit jaar twee soorten tassen:

 • een goed gevulde shopper met allerlei producten met een totale waarde van minimaal €15. Je betaalt hiervoor slechts €6. Deze shopper bestel je vooraf via de ticketshop, de tas ontvang je op Dé Winterfair.
 • een lege shopper, die je op Dé Winterfair kunt gebruiken voor alle leuke producten die je koopt. Voor deze lege shopper betaal je niets, deze krijg je cadeau als je de Libelle app op je smartphone download. Alle info hierover vind je vanaf half november op de website.

Zijn er glutenvrije producten te koop?

Er zijn bij diverse cateringpunten glutenvrije producten verkrijgbaar.

Is Dé Winterfair toegankelijk voor mindervaliden?

Dé Winterfair in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er zijn geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur. Er is een beperkt aantal invalidenplaatsen aanwezig, deze kunnen niet vooraf gereserveerd worden.

Ik ben invalide. Mag er een begeleider mee?

Iedereen die Dé Winterfair bezoekt moet in bezit zijn van een geldig toegangsbewijs. Op Dé Winterfair zijn geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur.

Ik ben invalide. Mag er een (blinde)geleidehond/hulphond mee?

Dit is toegestaan. Hiervoor dient u wel in bezit te zijn van geldige pas.

Mag mijn huisdier mee naar binnen?

Huisdieren (m.u.v. hulphonden/(blinde) geleidehonden) zijn niet toegestaan.

Is roken toegestaan?

Roken in de Brabanthallen is niet toegestaan.