Schrijf je in voor de nieuwsbrief >
Kom gezellig naar Dé Winterfair van 19 t/m 25 november 2021 Dé Winterfair: 19 t/m 25 november 2021
Home - feestmaand inspiratie - Tips voor een héérlijk avondje

Tips voor een héérlijk avondje


Cadeautjes,…check! Kaarsen aan,…check! Je bent bijna klaar voor een gezellige pakjesavond. Bijna, want er hoort natuurlijk ook iets lekkers bij zo’n heerlijk avondje. Wil je het eens anders aanpakken dan de traditionele zoetigheden zoals pepernoten en speculaas?

Deze Kaneelfudge met strooigoed willen we je niet onthouden. Bovendien staan in Margriet 50 nog meer receptjes om zelf te maken. Bijvoorbeeld lightversies van tulband en cheesecake, maar ook glutenvrije arretjescake. Mmmmm….

Kaneelfudge met strooigoed (16-25 stukjes)

De smaken van de winter komen mooi samen in deze lekkernijen. De kaneel in de karamel combineert heel goed met de smaken van het strooigoed. Het leuke is: je kunt deze fudge ook heel makkelijk vegan maken, dus iedereen kan ervan genieten. En hoe leuk is het om dit lekkers in een mooie pot te doen en cadeau te geven vlak voor 5 december, wij garanderen een grote glimlach bij de ontvanger.

Dit heb je nodig:

1 blik zoete gecondenseerde melk à 397 gr

150 ml halfvolle melk

450 g lichtbruine basterdsuiker

120 g boter

½ tl kaneel

snuf zout

± 40 g strooigoed

± 50 g chocolade, in stukjes

Ook klaarzetten: bakvorm van ± 20×20 cm bekleed met plasticfolie

Zo ga je stap voor stap te werk:

  • Breng de gecondenseerde melk samen met de halfvolle melk, de suiker en de boter al roerend aan de kook. Laat onder voortdurend roeren 10 min. zachtjes koken. Schraap telkens de bodem en zijkanten goed los.
  • Laat een druppel van het mengsel in een kommetje met ijskoud water vallen. Als het een zacht balletje vormt dat niet meer aan je vingers plakt is het gaar (een keukenthermometer zal 115 °C aangeven).
  • Neem van het vuur en laat ± 5 min. afkoelen.
  • Voeg de kaneel en het zout toe en klop stevig ± 5 min. door voor gladde fudge of ± 10 min. voor heel kruimelige fudge.
  • Giet het in de vorm en strijk glad. Hoe langer je klopt, hoe sneller de fudge stijf wordt.
  • Verdeel er meteen het strooigoed en de chocolade over en druk goed aan. Let op, als de fudge nog te warm is smelt de chocoladeversiering.
  • Laat de fudge in ± 2 uur helemaal afkoelen en hard worden in de koelkast en snijd er blokjes van.
  • Smullen maar…

Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 2 uur opstijven

Voor de vegan-versie van deze fudge gebruik je in plaats van de gecondenseerde melk, gecondenseerde kokosmelk. De halfvolle melk vervang je door plantaardige melk en je gebruikt vegan boter of margarine.

Bron: Margriet | Fotografie: Maarten van der Wal. Styling: Cindy Berg. Foodstyling: Gees van Asperen. Recepten: Dosia Brewer. Glazen pot: Dille & Kamille

Ook interessant?