Home - tips voor de feestmaand - Inspiratie voor de feestmaand: gezellig samen borrelen

Inspiratie voor de feestmaand: gezellig samen borrelen

Geen feest op Dé Winterfair, maar wel feest thuis. Met een aantal blogs geven we je inspiratie voor de feestmaand. Dit keer: gezellig samen borrelen. Bijkletsen met vriendinnen, kerst vieren met familie, knallend het jaar uit met oud en nieuw: een borrel hoort erbij in december. Met deze tips stel je de perfecte borrelplank samen én zoek je een lekker wijntje uit.

Wat gaat er op een borrelplank?

Wie komen er borrelen en wat eten ze graag? Inventariseer de dieetwensen van je gasten en stem je hapjes erop af. Zo is er voor iedereen wat lekkers. Zorg voor een goede afwisseling in de hapjes: iets hartigs, iets zoets, iets met groente, vlees, vis en vega(n).

Mix en match met:

  • Kaasjes

Smeer een lekkere kaas op een cracker of serveer blokjes. Kies verschillende soorten kazen – van jong tot oud, wel of geen schimmelkaas. Een aanrader zijn de De Wyngaard kazen met fijne kruiden. Een combi om van te smullen!

  • Lekkere dips en spreads

Stokbroodjes en toast mogen niet ontbreken. Lekker dippen, smeren en snoepen, dat kan zeker met de verse hoemoes van Maza. Ook leuk om vooraf een tortillawrap mee te besmeren – om daarna verder te beleggen – als lekkere snack. Houd Facebook in de gaten voor een leuke winactie!

  • Groenten en fruit

Denk aan tomaatjes, vijgen, wortel, frambozen en ander lekkers.

  • Hartige taarten

Een warme hap doet het ook altijd goed. Maak van tevoren een lekkere taart – deze tomaten-tarte-tatin is een aanrader! – en warm hem snel nog even op.

  • Olijven en nootjes

Horen er natuurlijk ook bij.

  • Worst

Maak een lekkere combi van vleeswaren. Die kun je bijvoorbeeld kiezen op basis van thema: ga voor lekker Italiaans gekruid, authentiek Frans of pittig Spaans. De Worstenkoning heeft heerlijk gedroogde worstjes in allerlei smaken.

Tip! Serveer al die lekkere happen op een prachtige plank. Dat ziet er gelijk feestelijk uit. Bij www.deleuksteonderzetters.nl shop je een plank met gezellige print of quote. Een leuke verrassing als de hapjes op zijn!

Wijnen om te proosten

Bij de borrel mag een lekker wijntje niet ontbreken. En die hoeft niet van ver te komen. Zo zijn er ook in Duitsland heel veel druivenrassen. Daarvan worden bijvoorbeeld de Riesling en Spätburgunder gemaakt. Een fijne rode en witte wijn uit Duitsland is altijd een goed idee. Doe inspiratie op bij www.duitsewijn.nl.

Of ga voor een sherrywijn, die je perfect matcht bij de kazen en hapjes die je serveert. Op www.ontdeksherry.nl zie je welke sherrywijn je waarbij serveert. Of draai hem om: welk hapje je bij welk wijntje eet.

We wensen je een gezellige borrelmaand!

Ook interessant?