Home - tips voor de feestmaand - Inspiratie voor de feestmaand: deze 7 boeken wil je gelezen hebben

Inspiratie voor de feestmaand: deze 7 boeken wil je gelezen hebben

Geen feest op Dé Winterfair, maar wel feest thuis. Met een aantal blogs geven we je inspiratie voor de feestmaand. Dit keer: 6 boeken die je gelezen wil hebben. Hoe gezellig de feestdagen ook zijn: een moment voor jezelf is ook fijn. Kruip weg met een goed boek. We tippen je 7 boeken om te verslinden in de feestmaand – en daarna. Enne… deze boeken zijn ook perfect cadeaumateriaal!

1. De tijd van je leven

Energiek en stijlvol leven na je 50ste, hoe doe je dat? Classic model Petra van Bremen en Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen geven je in het boek De tijd van je leven tips voor een fitte, vitale en gelukkige tweede helft van je leven. Alles begint met de juiste mindset: de innerlijke instelling dat je je leeftijd accepteert en tegelijkertijd zorgt dat je fit, energiek en vitaal blijft. Body en mind gaan hand in hand.

De tijd van je leven – Petra van Bremen & Helene van Santen – Prijs: €21,99 – Kosmos Uitgevers

2. Je bent aan de beurt

Thrillerkoningin Loes den Hollander heeft een nieuw boek geschreven: Je bent aan de beurt. Na de dood van haar man komt Tessa David tegen. Ze is helemaal in de ban van haar nieuwe liefde en voelt zich sinds jaren weer springlevend. Maar dan blijkt David niet de charmante man te zijn die ze dacht dat hij was. Sterker nog, hij doet dingen met haar die ze helemaal niet wil. Aan hem ontsnappen lijkt onmogelijk, maar dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek…

Je bent aan de beurt – Loes den Hollander – Prijs: €21,99 – De Crime Compagnie

3. JubeL

Cabaretier Sanne Wallis de Vries werd begin dit jaar vijftig. Hét moment om terug te blikken op haar leven tot nu toe en haar carriere die vijfentwintig jaar geleden begon. Een van haar eerste grote shows in de jaren negentig draaide om de grote vraag: ‘Hoe te leven en waartoe?’ Die vraag is ze zich sindsdien blijven stellen en loopt als een rode draad door haar werk. In het boek JubeL maakt ze balans op.

JubeL – Sanne Wallis de Vries – Prijs: € 21,99 – Ambo | Anthos uitgevers

4. Mijn reis naar de gezondere versie van mijzelf

Als kind was Arjanne al veel te zwaar. En in de puberteit werd haar overgewicht alleen maar erger. Ze zocht hulp, maar voelde zich onbegrepen. Ze nam het heft in eigen handen en transformeerde naar een gezondere versie van zichzelf. Benieuwd hoe Arjanne haar leven veranderde en meer dan 100 kilo afviel? Laat je inspireren door haar boek.

Mijn reis naar de gezondere versie van mijzelf – Arjanne Hameeteman – Prijs: €15,95 – Via Arjannehameeteman.com of de lokale boekhandel

5. Ook leuke meisjes worden vijftig

Ben jij een van de 1 miljoen Nederlandse vrouwen die in de overgang zit? Gezondheidswetenschapper dr. Maaike de Vries en gynaecoloog dr. Manon Kerkhof laten in Ook leuke meisjes worden vijftig zien hoe je lichaam werkt, wat er met je hormonen gebeurt, wat je zelf kunt doen en welke hulp je kunt inschakelen. En je krijgt tips waarmee je gelijk aan de slag kunt. Fijn!

Ook leuke meisjes worden vijftig – Maaike de Vries – Prijs: € 21,99 – Kosmos Uitgevers

6. Doe het lekker duurzaam!

Lekker struinen bij de kringloop en die ene parel mee naar huis nemen. In haar boek Doe het lekker duurzaam! laat Jinske Verpalen je zien hoe je je kringloopschatten omtovert tot de leukste accessoires voor in huis. Laat je inspireren en ontdekken hoe je op een eenvoudige manier de mooiste items voor in huis maakt van tweedehands spullen en DIY-spullen.

Doe het lekker duurzaam! – Jinske Verpalen – Prijs: €22,50 – Kosmos Uitgevers

7. Leef als een Parisienne

Qui qui, Paris! Wat is het geheim van die knappe Franse vrouwen? En hoe zorg je net zo goed voor jezelf als zij? In deze nuchtere stijlgids boordevol eerlijke verhalen, inspiratie, ervaringen, tips en interviews lees je het allemaal. Auteur Renée Koudstaal woonde en werkte ruim twintig jaar in Parijs en deelt alle ins en outs in haar boek Leef als een Parisienne.
Leef als een Parisienne – Renée Koudstaal – Prijs: € 17,50 – Kosmos Uitgevers

Ook interessant?