Schrijf je in voor de nieuwsbrief >
Kom gezellig naar Dé Winterfair van 19 t/m 25 november 2021 Dé Winterfair: 19 t/m 25 november 2021
Home - feestmaand inspiratie - Ho ho ho: zo voorkom je stress rond kerst

Ho ho ho: zo voorkom je stress rond kerst


De kerstman zegt niet voor niets ‘ho, ho, ho’. Natuurlijk willen we allemaal het liefst het allermooiste kersthuis hebben, een perfect kerstdiner op tafel zetten, de leukste cadeautjes uitzoeken voor onze geliefden én er tip top uitzien tijdens de kerstdagen. Dat kan allemaal best wat spanning en stress opleveren, maar laten we eerlijk zijn: dat is het toch niet waard?

Op Margriet.nl vind je heel veel artikelen over het oplossen en voorkomen van stress. Wij lichten er hier een aantal voor je uit:

Slimme trucjes om snel te ontspannen

Heb je even geen tijd om uitgebreid in bad te gaan, een yogasessie te doen of een lange wandeling te maken? Dan zijn er een aantal handige trucjes om toch snel te ontspannen. Ze kosten slecht seconden of minuten tijd. Denk aan een simpel zintuigen spel dat je overal kunt doen of begin je dag met het opschrijven van je gedachten en gevoelens. Je vindt een lijst met zeven simpele trucjes via deze link.

Zo overleef je een drukke dag

Heb je een drukke (feest)dag voor de boeg en ben je bang dat je dat veel stress gaat opleveren? Je bent niet de enige.
Toch hoeft een volle dag geen onrust te veroorzaken, mits je er goed mee omgaat en een goede voorbereiding treft. Op Margriet.nl krijg je een aantal handige tips. Wij delen er alvast eentje met je:

Ontbijttip

Dat ontbijten belangrijk is, dat weten we allemaal. Ja, zelfs op een kerstdag waar je misschien de hele dag al meer eet dan normaal. Maar soms schiet een gezond ontbijt er op een drukke of stressvolle dag nog wel eens bij in. Maak het jezelf dus gemakkelijk. Creëer tijd in de ochtend door de avond ervoor het ontbijt alvast te maken. Wil je dat liever niet? Dek dan in ieder geval ’s avonds alvast de tafel. Helemaal voor het kerstontbijt. Het kost je een beetje tijd in de avond, maar geeft je heel wat extra rust in de ochtend. Kan je tips gebruiken voor het dekken van een feestelijke tafel? Laat je dan via deze link inspireren.

Keep on smiling

Misschien wel de allerbelangrijkste tip om stress rond de feestdagen te voorkomen: blijf lekker lachen! Met humor creëer je een beetje afstand om naar jezelf te kijken. Door lachen lijken ‘grote’ problemen opeens een stuk kleiner. Door een positieve blik lijken moeilijkheden ineens overwinbaar. Je ziet sneller een oplossing, doordat je minder nadruk legt op de grootte van het probleem. Hevige stress wordt hierdoor voorkomen. En dat is precies wat we willen tijdens de feestmaand!

Bron: Margriet.nl | gezondheidsnet.nl

 

Ook interessant?