Schrijf je in voor de nieuwsbrief >
Kom gezellig naar Dé Winterfair van 19 t/m 25 november 2021 Dé Winterfair: 19 t/m 25 november 2021
Home - feestmaand inspiratie - energiezuinige kerstverlichting: 3 tips

energiezuinige kerstverlichting: 3 tips

Ben jij het type hoe meer lichtjes hoe beter? Wij ook hoor! Helemaal na dit bewogen jaar willen we ons huis in opperbeste feeststemming brengen. Lichtjes zorgen snel en eenvoudig voor veel sfeer. Om te voorkomen dat niet alleen de feestvreugde maar ook de energierekening naar een ongekende hoogte stijgt, zetten we 3 tips over energiezuinige kerstverlichting voor je op een rij.

Gelukkig  blijkt het aanhebben van kerstverlichting trouwens over het algemeen wel mee te vallen qua energieverbruik. Op Margriet.nl lees je daar alles over.

Bespaartip 1: led-verlichting

Kies voor led-verlichting. Dat kan zowel voor binnen als voor buiten. Een aantal jaar geleden had je bij led-verlichting misschien het gevoel dat dit kil en koud licht gaf. Tegenwoordig is dat helemaal niet meer het geval en zijn er verschillende tinten led te koop. Van warm wit tot koel blauw. Er bestaat zelfs verlichting die je kunt bedienen met je smartphone. Zo geef je jouw kersthuis op ieder gewenst moment een andere kleur. Een snoer led-lampjes  heeft vaak evenveel lampjes, maar verbruikt wel vijf tot tien keer minder energie dan ‘ouderwetse’ verlichting. Eenvoudig besparen dus!

Met led-verlichting kan je trouwens nog veel meer. Kijk maar eens naar dit leuke filmpje waarbij verlichting aangaat op de melodie van muziek:

Bespaartip 2: tijdschakelaar

Nu we zo veel thuis zijn hebben we het liefst de hele dag álle kerstverlichting aan. Toch is het misschien niet nodig om alles de hele dag te laten branden. Denk aan de lichtjes buiten, die kan je bijvoorbeeld aanzetten op het moment dat het schemerig wordt, ’s nachts kunnen ze uit en de volgende ochtend tijdens de schemer weer een paar uurtjes aan. Dit regel je eenvoudig met een tijdschakelaar. Handig: die stel je één keer in, zo hoef je er niet meer aan te denken maar bespaar je wel energie!

Bespaartip 3: verlichten op zonne-energie

Wist je dat er tegenwoordig zelfs kerstverlichting op zonne-energie bestaat? Handig voor de buitenverlichting. Je hebt hierdoor geen stopcontact nodig én je bespaart energie.

Bron: Margriet.nl

 

Ook interessant?