Schrijf je in voor de nieuwsbrief >
Kom gezellig naar Dé Winterfair van 19 t/m 25 november 2021 Dé Winterfair: 19 t/m 25 november 2021
Home - feestmaand inspiratie - In no-time een schoon huis ná de feestmaand

In no-time een schoon huis ná de feestmaand


Je kan het je nu nog niet voorstellen misschien, maar na alle gezelligheid van de decembermaand komt er een moment dat je verlangt naar een opgeruimd en schoon huis. Wij geven 4 tips om je huis ná de feestdagen snel weer schoon te krijgen. Weg met de dennennaalden en gourmet-luchtjes!

Tip 1: zó kom je snel van gourmet-luchtjes af

Niets gezelliger en makkelijker dan gourmetten tijdens de feestdagen. Jammer alleen dat je het dagen later nog ruikt in huis. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de luchtjes snel weg te krijgen en te genieten van een schoon en fris huis.

Koffiebonen
Misschien heb je ze wel eens zien liggen bij de parfumerie: koffiebonen. Niet zo gek ook want koffiebonen neutraliseren geur. Als je tijdens het gourmetten koffie op een laag pitje laat verdampen ben je sneller van de nare geur af.

Azijn
Naast koffiebonen is er nog een huis-tuin-en-keukenmiddeltje dat neutraliserend werkt: azijn. Zet na het gourmetten een paar lage schaaltjes met azijn in de woonkamer, werkt écht!

Er zijn nog een aantal effectieve manieren om geurtjes te verdrijven. Je leest ze via deze link.

Tip 2: Kaasfonduepan schoonmaken

Een andere favoriet tijdens de wintermaanden: kaasfondue. Maar hoe krijg je die aangekoekte pan na het eten schoon? Laat de pan vollopen met koud water en doe er afwasmiddel of een tablet van de vaatwasser in. Laat het een half uurtje staan. Let op: gebruik absoluut geen warm water want door de hitte smelt de kaas weer en dat geeft weer veel rommel. Na een halfuur haal je de kaasresten weg met een stuk keukenpapier. Klaar is kees!

Tip 3: Zo raakt je kerstverlichting nooit meer in de knoop

Vol goede moed begin je met het optuigen van je boom, totdat de kerstverlichting in de knoop blijkt te zitten. Dit jaar ga je het anders doen en ruim je de kerstverlichting zo op, dat er geen knopen meer in komen. Hoe je dat doet zie je in de korte video hieronder:

Tip 4: Zo ruim je je kerstboom eenvoudig op (trucje!)

Zie je er ook zo tegenop om je kerstboom uit huis te krijgen? Vooral het gedoe met al die naalden. Met Pasen kom je ze nog overal tegen. Wij hebben de oplossing: leg voordat je de boom opzet een zeil of kleed onder je kerstboom. Bij het opruimen van de boom wikkel je het kleed of zeil om de boom, je pakt de boom als het ware in. Nu kan je de boom heel makkelijk uit huis trekken zonder dat de hele vloer vol ligt met naalden.
Liggen er toch nog naalden in huis? Rol na het stofzuigen even met een kledingroller over de vloer. De naalden blijven hieraan plakken. Handig, zo is je vloer in no-time schoon!

Bron: Margriet.nl

Ook interessant?