Schrijf je in voor de nieuwsbrief >
Kom gezellig naar Dé Winterfair van 19 t/m 25 november 2021 Dé Winterfair: 19 t/m 25 november 2021
Home - feestmaand inspiratie - Dit zijn de 5 mooiste winterwandelingen

Dit zijn de 5 mooiste winterwandelingen


Van een frisse neus halen krijg je energie. Een bezoek aan de natuur leidt, volgens onderzoeken, zelfs tot vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid. Dus als het even kan, hup, naar buiten! Vooral in de winter. Wij zetten de vijf mooiste winterwandelingen voor je op een rij.

Kies het liefst voor een wandeling bij jou in de buurt, zo houden we de reisbewegingen in Nederland minimaal.

1. Het Bentwoud: nieuw natuurgebied in de Randstad

Ken je dit jonge bos in de Randstad al? Het Bentwoud ligt tussen Zoetermeer en Boskoop. De afgelopen jaren zijn er 2,5 miljoen bomen en struiken geplant en is 80 kilometer aan wandel- en fietspaden aangelegd. Het is hiermee met 800 hectare het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad. Door het hele gebied mag je van de paden af en lekker struinen door het bos. Een aanrader dus voor winterwandelingen. Kies jouw favoriete wandeling hier.

 

2. De betuwe: van natuur tot prachtige dorpjes en steden

Wandel langs de eeuwenoude eendenkooien, forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en kastelen. De Betuwe is een prachtig gebied voor winterwandelingen. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Welke wandeling ga jij deze winter maken? Maak hier jouw keuze.

3. Winterwandelingen door onbekend Drenthe

Als je gaat wandelen in Wapserveen ben je een geluksvogel. Dit is namelijk een heel bijzonder gebied. In Wapserveen waan je je af en toe zelfs in de Middeleeuwen door de oude boerderijen die je er tegenkomt. De wandelingen die je hier kunt maken brengen je door totaal verschillende landschappen. Gegarandeerd vol energie weer naar huis! Bekijk hier de wandelroutes in Wapserveen.

4. Stilte in het Brabantse Maasdal

Als je wilt genieten van de stilte moet je zeker eens gaan wandelen bij De Maurik in het Brabantse Maasdal. Dit natuurgebied ziet er bijna nog net zo uit als 100 jaar geleden. Hier vind je tijdens het wandelen mooie doorkijkjes, oude boerderijen én grazende Schotse Hooglanders. Zeker de moeite waard dus.

5. Kom klimmen in de Schoorlse Duinen

Hou je wel van een beetje uitdaging tijdens het wandelen? Beklim dan de Schoorlse Duinen, Nederlands hoogste duingebied in de kop van Noord-Holland. Hier heb je volop de ruimte om uit te waaien. De verschillende wandelroutes die je hier kunt vinden brengen je naar de hoogste duinen en door de oudste bossen. Vergeet af en toe niet even stil te staan en te kijken naar de bewoners van dit natuurgebied. Kies hier uit een van de vele wandelroutes in dit gebied.

Ook interessant?