Schrijf je in voor de nieuwsbrief >
Kom gezellig naar Dé Winterfair van 19 t/m 25 november 2021 Dé Winterfair: 19 t/m 25 november 2021
Home - feestmaand inspiratie - De 6 leukste films voor de decembermaand

De 6 leukste films voor de decembermaand


Hoe fijn kan het zijn om onder een dekentje op de bank weg te zwijmelen bij een leuke film? Helemaal als het feel-good films zijn. Met de nodige portie sneeuw, liefde en lekkere muziek zit je voor je het weet even helemaal in een andere wereld.

Wist je dat kerstfilms een kalmerend effect hebben? Dat komt doordat je tijdens het kijken naar deze films pas echt beseft hoe gelukkig je bent, stelt de Amerikaanse nostalgie-expert Krystine Batcho. En zij is niet de enige die er zo over denkt: onderzoek van de Universiteit van Tilburg toont een soortgelijk effect aan. De nostalgie van bepaalde kerstfilms zou bijdragen aan optimisme over de toekomst. Kijk, dat klinkt helemaal goed!

Wij zetten de zes leukste films voor de decembermaand voor je op een rij.

1. Alles is liefde

In deze Nederlandse feel good film draait alles om liefde. Rond de intocht van Sinterklaas spelen verschillende verhaallijnen zich af. Een film met heel veel bekende acteurs, heerlijke muziek en een happy end. Wat wil je nog meer?

2. The Holiday

Een sterrencast (Cameron Diaz, Kate Winslet en Jude Law!) in een heerlijke film. The Holiday is een romantische comedy die zich afspeelt in een sprookjesachtige cottage op het Engelse platteland én een luxe-villa in Amerika. Om verschillende redenen besluiten de twee hoofdpersonen voor de vakantie huizenruil te doen en dat blijkt voor beiden een goed idee te zijn. Liefde, humor en gelukzalige muziek. Een aanrader voor de decembermaand!

3. All you need is love

Het is inmiddels voor veel mensen een traditie geworden: samen genieten van de All you need is love-kerstspecial. Niet zo gek dus, dat dit televisieprogramma het idee was achter de film All you need is love. Als je houdt van Nederlandse films én van liefde, dan mag je deze film zeker niet missen!

4. Love Actually

Als je feel good-film zegt, zeg je Love Actually. Deze, inmiddels, klassieker mag in dit rijtje zeker niet ontbreken. Met de charmante Hugh Grant in de hoofdrol en een prachtige kerstdecor is deze film er eentje om keer op keer te kijken.

5. Annie

Een gouwe ouwe maar nog steeds hartverwarmend: Annie. Deze onweerstaanbare musical met evergreens als ‘Tomorrow’, ‘It’s the Hard Knock Life’ en ‘Maybe’ passen perfect in het feel good gevoel waar je in de decembermaand naar op zoek bent.

6. Stille Nacht

Het kerstverhaal gezien door de ogen van een ezeltje. Een lieve, aandoenlijke  film om te kijken met kindjes van alle leeftijden.

Ook interessant?